Fieldtrip Ocean Diva Amsterdam




Donderdag 26 februari 2010, dit was de dag dat we met de NHTV naar Ocean Diva zouden gaan (na een eerdere annulering vanwege een virus dat heerste onder de personeelsleden op het schip). De Ocean Diva is een varend evenementenlocatie in Amsterdam. De opvolger van dit schip heet de Ocean Diva Futura en op dit moment wordt er gebouwd aan een derde in de lijn die de naam Ocean Diva Classic zal gaan krijgen, dit schip zal in het voorjaar van 2010 gelanceerd worden. De zaken lijken dus goed te gaan!

Er zijn een aantal unieke kenmerken aan deze evenementenlocatie. Zo is het al bijzonder dat het op een schip is, tevens heeft dit schip verschillende aanmeermogelijkheden en is Ocean Diva dus zeer flexibel. Ook wat betreft de inrichting zijn ze flexibel. Het meubilair kan op verschillende manieren geplaatst worden en er kan van alles gehuurd worden, maar uiteraard behouden ze altijd de luxe uitstraling.
In de Ocean Diva Original zijn er twee garderobe punten waardoor de rij hiervoor kleiner wordt en dus een kortere wachttijd. Dit om de gast tevreden te houden, daar heeft Ocean Diva dus goed rekening mee gehouden.

Ocean Diva Original staat bekend om haar stoere, chique en eigentijdse uitstraling en haar centrale ruimte waar maximaal 1500 mensen ontvangen kunnen worden.
In beide schepen komt de luxe uitstraling terug en wordt gebruik gemaakt van LED verlichting. Er hangen verschillende flatscreens waarop bijvoorbeeld het logo gepresenteerd kan worden van de klant.
Er is verschillend meubilair te huur en het schip is geschikt voor bedrijfsfeesten, lancering van een product, workshops etc. De mogelijkheden zijn enorm!
Op het benedendek zijn er verschillende mogelijkheden, je kunt je fantasie los laten en Ocean Diva zal hier het maximale uithalen. Een zeer goed punt van de organisatie.

Maar wat zijn de verschillen? Het grootste verschil is dat de Ocean Diva Original maximaal 1500 gasten kan ontvangen terwijl dit er bij Ocean Diva Futura maar 600 zijn. Tevens heeft de Ocean Diva Futura meer aanmeermogelijkheden.

De organisatie richt zich vooral op business-to-business-evenementen. Zo worden er congressen georganiseerd, bedrijfsfeesten, maar ook worden er nieuwe producten gelanceerd.
Er werd ons verteld dat ook zij wat merken van de kredietcrisis, zo kunnen ze bijvoorbeeld geen stagiaire aannemen omdat ze simpelweg te weinig tijd hebben om de stagiaire in te werken. Ze moeten al hun tijd (en meer) steken in het organiseren van de evementen, dat aanbod is gelukkig nog groot genoeg.


Verbeterpunten
Van binnen zijn de schepen één en al luxe. Van buiten is dat echter niet altijd te zien. Al doet de Ocean Diva Futura het al beter dan de Ocean Diva Original. Om binnen te komen bij de Ocean Diva Original moet je door een draaideur, deze zou wellicht automatisch kunnen draaien om zo nog wat extra luxe te creëren. De entree bij de Ocean Diva Futura is wél redelijk spectaculair. De deur is niet recht toe recht aan, maar schuift als een puzzel in elkaar.

De Ocean Diva heeft op dit moment nog geen aanmeermogelijkheid in de provinciën Groningen en Zeeland. Dit is ook een punt waarop zij zich zouden kunnen verbeteren.

Marketing
Betreft de marketing van dit product wordt wel er wat gedaan, zo zijn er nieuwsbrieven en werken zij met hyves en twitter. Maar zij streven er niet naar om het landelijk bekend te maken. Dit ook om het product exclusief te houden.

De rondleiding die we op beide schepen viel me wat tegen,dit was eigenlijk een rondleiding die werd gegeven aan toekomstige klanten, zo werd ons verteld. Ik had meer informatie verwacht over enkele feesten die er al geweest zijn en over de organisatie. Ik weet nu dat de organisatie maar uit een klein clubje bestaat en er geen vacatures openstaan, ook niet voor stagiaires zoals hierboven vermeld. Dit is dan voor mij ook een leerpunt geweest, wanneer ik een fieldtrip zal organiseren zou ik voor meer informatie zorgen en meer van de organisatie laten zien. Hoeveel mensen werken er bijvoorbeeld en welke functies zijn er? Wel vond ik het heel leuk om deze schepen een keer van binnen te zien, ik vind het een hele mooie locatie en wie weet organiseer ik daar een keer een feestje!